MAAK KENNIS MET IRMA

Eva Poppink (1977, Haarlem)

Wat is jouw meeste favoriete dag van de week en waarom?

Vrijdag, want dan heb ik meestal de hele dag voor mezelf en mag ik ‘s avonds lekkere dingen eten en drinken en de volgende ochtend uitslapen (al gebeurt dat uitslapen zelden, want ik heb twee kinderen… maar het idee dát het kan is al heel fijn).

Wat is jouw lievelingseten?

Ik hou heel veel van eten en vind dat dus ook heel veel lekker, Japans en kaasfondue bijvoorbeeld of gewoon een Hollandse Nieuwe of een vers broodje kaas. Maar dan niet in combinatie of na elkaar, dat is vies.

Bio

Eva Poppink is actrice, zangeres en illustrator. Eva is in 1999 afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst, faculteit theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 

Ze is in het theater o.a. te zien geweest als Nijntje in Nijntje de musical! (en de eerste reeks Nijntje musicals en concerten), in Toon, Heerlijk duurt het langst, Fame, Vijftig tinten… de parodie, Joop Terheul, verschillende producties van Mussen & Zwanen en twee voorstellingen van De Kernploeg.

Ze was op tv onder andere te zien als Vera Maas in de serie Celblok H, speelde Anneloets in de jeugdserie Schudden tot het Sneeuwt, had rollen en bijrollen in diverse films zoals Pietje Bell 2 en Pijnstillers en verschillende televisieseries en programma’s. 

Ook is Eva stemactrice en regelmatig te horen en te zien in verschillende commercials.
Ze maakt deel uit van het Rotterdams voorleesgezelschap ‘Hond & Wolf’ en is naast haar werk als actrice en zangeres ook illustrator. Ze werkt vaak in opdracht en post haar dagelijkse illustraties op Instagram (Daily Drawing Eve) en is eigenaar van Little White Bunnies. 

MAAK KENNIS DE REST!

  • REGEL 12: Zorg dat je altijd klaar bent om in de spotlights te staan
  • REGEL 23: Vertrouw je broer NOOIT!
  • REGEL 14: Laat je niet in een jaarlijks familieportret forceren
  • Regel 55: Laat je vader nooit een TikTok video maken