MAAK KENNIS MET JAN

Rutger de Bekker (1972, Veldhoven)

Wat is jouw favoriete plaats in huis en waarom?

De keuken is een favoriete plek in huis! ’s Ochtends: kopje koffie, krantje en de hele dag nog voor je. En dat langzaam iedereen wakker wordt en binnendruppelt voor een gezellig ontbijt samen. Maar het is ook de plek waar we ’s avonds eten met het gezinnetje of lang tafelen met vrienden. Kaarsjes aan, kaasjes op tafel, glaasje wijn d’r bij, heerlijk! Ook zwaar favoriet: mijn studiootje, waar ik muziek componeer voor De Regels van Floor. Maar vlak de woonkamer ook niet uit: samen een film, serie of veen voetbalwedstrijd kijken. O ja, niet vergeten: de slaapkamer en mijn bed, I love it. Slapen is zo lekker. De badkamer is ook fijn, trouwens. Zo net na het ontbijt even onder de regendouche (niet te lang natuurlijk).

Wat is jouw meeste favoriete deel van de dag en waarom?

Zie hierboven: iedere dagdeel heeft zo z’n charme.

Bio

Rutger is afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Met zijn klasgenoten Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag richtte hij cabaretgroep De Vliegende Panters op. Vanaf 1995-2008 maakten zij vier avondvullende programma’s. Op televisie zag je Rutger in Daar Vliegende Panters, New Kids Turbo, Smeris, de Boskampi’s, Fenix, Prooi van Dick, Maas en Bon Bini – Judeska in da House. Sinds 2013 staat Rutger ook weer regelmatig op het toneel. Hij speelde onder andere in Hij Gelooft In Mij en Fiddler on the Roof.

Naast acteur is Rutger ook componist. Hij maakte muziek voor Promenade en Het Klokhuis en voor de theaterprogramma’s van o.a. Paul de Leeuw, Alex Klaasen, Richard Groenendijk en Simone Kleinsma. Ook de liedjes in De Regels van Floor zijn gecomponeerd door Rutger.

MAAK KENNIS DE REST!

  • REGEL 12: Zorg dat je altijd klaar bent om in de spotlights te staan
  • REGEL 23: Vertrouw je broer NOOIT!
  • REGEL 14: Laat je niet in een jaarlijks familieportret forceren
  • Regel 55: Laat je vader nooit een TikTok video maken